Петя и Дойчин

Петя и Дойчин

Петя и Дойчин се срещат преди 10 години, когато тя търси ИТ специалист за реализирането на своя бизнес идея. Бизнес така и не направили, но създали семейство .

Събирали са се и са се разделяли няколко пъти. Живеят заедно малко повече от 3 години и очакват първото си бебе след няколко месеца. 

Снимката е от медения им месец в Хавана.

‘Преди да се оженим, живяхме заедно година и половина. Оттогава всеки ден все по-хубаво става. 

Винаги съм искала, освен да обичам мъжа до себе си, лекичко да му се възхищавам. А на Дойчин се възхищавам най-много за две неща: че е страшно умен и че непрекъснато се старае да надскочи себе си, всеки ден, с всяка крачка, да надгражда уменията си, убежденията си и да променя каквото е необходимо, за да бъде все по-добър човек. С това ме спечели. 

Благодарна съм за това, че той е най-голямата ми опора. Подкрепя дори най-щурите ми идеи и действия. Вярва ми тогава, когато никой друг не може. Застава зад решенията ми, когато другите само се смеят над тях. 

Два са моментите от нашата връзка, в които се чувствам истински щастлива и благодарна – всяка сутрин и всяка вечер. 
Сутрин, когато се събудя и видя това обичано лице да ми се усмихва, се усмихвам и аз и благодаря за щастието си.
Вечер, когато се прибира, бързам да го посрещна на вратата, защото нямам търпение да го видя. 

Най-голямото предизвикателство, което преодоляхме, беше страхът от обвързване. Мисля, че и двамата го имахме. Аз бях луда глава, а той беше „неуловимият“. Никой не можеше да разбере какво точно чувства и мисли. 

Но нещата се подредиха и според мен се получи така, защото продължаваме да сме си интересни. Освен това се искрено интересуваме един от друг. Споделяме си много кой как се е чувствал през деня, какво се е случило. Непрекъснато търсим нещо ново, с което да се захванем заедно. Скука няма. Това ще трябва да е нашата тайна. 

На необвързаните казвам да се радват, че са необвързани. Колкото по-дълго време са необвързани, толкова повече ще оценят големия подарък, който животът ще им поднесе всеки момент.
Съвет не мога да им дам. За всеки любовта идва по различен начин. 

Обвързаните бих посъветвала да обичат себе си толкова колкото обичат другия. Да се впускат заедно в приключения и да слушат собствените си съвети повече, отколкото съветите на другите .‘ 

Петя Дочева
Съучастник в изненадата 
sgoden.bg – годежна агенция ‘ДА!’ 
tiakazada.com – сайт за истински истории 

Каква е твоята любовна история?

Искаш ли да ни я разкажеш?

Или да я създадеш?

Свържи се с нас! 

Прочети още