Защо саботираме любовния си живот

Защо саботираме любовния си живот

Защо саботираме любовния си живот, като избираме неподходящи партньори или се затваряме и не допускаме никой до себе си?

Причините са различни, ето някои от тях:
1) Изпитваме вина за нещо, което сме направили в миналото и смятаме, че не заслужаваме да бъдем щастливи, затова се самонаказваме несъзнателно

2) Срамуваме се от себе си или от нещо, което сме направили, и не вярваме, че сме достатъчно добри за партньора, който искаме, затова се задоволяваме с по-малко

3) Не се чувстваме добре сами и започваме връзка с почти всеки, който иска връзка с нас, за да не сме сами

4) Страхуваме се, че няма да срещнем по-подходящ партньор и ще останем сами, затова правим компромиси

5) Страхуваме се от болката, която би ни причинила евентуална раздяла, загуба, отхвърляне и не допускаме никой близо до себе си

Как да се справим с тези емоции?

Първата стъпка е да простим на себе си за решенията, които сме взимали, и изборите, които сме правили в миналото. Да осъзнаем, че сме направили най-доброто, на което сме били способни във всеки един момент.
След това да простим и на другите, които обвиняваме, като осъзнаем, че и те са направили най-доброто, на което са били способни.
Да си напишем уроците от тези опитности, за да успокоим онази част от нас, която се притеснява, че отново ще се озовем в подобна ситуация и да повишим доверието в себе си, че се учим от грешките си.
Да осъзнаем, че сме достатъчно добри партньори, такива каквито сме в момента, за подходящите за нас партньори и заслужаваме да бъдем обичани. Да осъзнаем, че няма нужда да се променяме, за да заслужим нечия любов, а е нужно да приемем себе си, за да можем да приемем и другия такъв, какъвто е.
Да повярваме, че има достатъчно подходящи партньори за нас и да осъзнаем, че ни е нужен само един. И няма нужда да правим компромиси със себе си.
Да сме готови да преживеем малко болка, ако се стигне до раздяла. Защото няма да умрем от тази болка, а ако я избягваме на всяка цена, ще си стоим сами.
И ако се притесняваме, че не знаем как да привлечем подходящ партньор в живота си, как да гo разпознаем и как да създадем пълноценна връзка, можем да се научим.
Можем да се научим да поддържаме висока енергия и да се чувстваме добре със себе си.
Можем да се научим да си даваме достатъчно време, за да опознаем някой, преди да започнем връзка.
Можем да се научим да споделяме от какво имаме нужда по подходящ начин и да преговаряме за нуждите си.

Накратко – всичко е възможно! Стига да не се отказваме и да променяме нещо с всеки следващ опит.

Готова ли си да преодолееш страховете, които ти пречат да бъдеш щастлива?
Готова ли си да опиташ нещо различно?

Виж как мога да ти помогна и си запази час за безплатен видео разговор на: https://rarerelationships.eu/coaching/