Елена и Слави

Елена и Слави

Елена и Слави се запознават преди повече от 10 години на купон на кандидат емигранти.

‘Тъкмо смятах да си тръгвам от поредното скучно събиране, когато Тя се появи. Нещо ме грабна от първия миг и купонът бе веднага разделен на две групи. Едната слушаше нашия спор за „нещата от живота”, а другата се забавляваше. Ели ме „спря” от емиграцията и от заминаването ми на мисия в Ирак. Както каза мой добър приятел, тя се оказа моята сериозна мисия, моя личен Ирак, т.е. нещо много отговорно и сложно, а може би и по-опасно.

Искахме едни и същи неща от живота и станахме двойка няколко дни след запознанството ни. А след втората седмица й правех предложение за брак всеки ден около година и половина…

С Ели се уча всеки ден, тя ме предизвиква. Показа ми пътя на самоопознаването и друга гледна точка в живота. Дори писането за връзката ни сега е предизвикателство за мен. Харесвам я и заради това, че се развива и променя, което променя и мен. Харесвам всичките й експлозии. Аз съм мазохист. Тя е силна жена, а повечето мъже са страхливци. Тя е моят водач за опознавенето на страховете ми.

Почувствах се истински щастлив и благословен, че я имам до себе си, когато ме дари с дъщеря ни Неда. Щастието й ме зарази като лъчение.

Най-трудното бе да имаме Неда. Но тя закали връзката ни и съм благодарен на Ели, че премина през това с мен.
Обвързаните, които искат да съхранят любовта в отношенията си, бих посъветвал да гледат децата си в очите и да ги слушат така както слушат възрастни. Децата дават най-добрите съвети за връзката и света около нас.

За мен любовта е като пътуване до Марс – не знаеш и се учиш.’

Ето какво сподели Елена:

‘Още не мога да повярвам, че Слави, мъжът, който все разправя, че не може да пише добре, се зае да разкаже нашата любовна история. Светнах от щастие, когато я прочетох и съм пълна с благодарност за Него и срещата ни, за търпението и любовта му, за безкрайната обич и одобрение в очите му, за начина, по който ме гледа, за това, че винаги вярва безрезервно в мен, в качествата и уменията ми, в това, че заслужавам най-доброто.

Любовта и подкрепата му, в комбинация с дъщеря ни, ме промениха. Постепенно, ден след ден, търпението ми зрееше и сега дава плодове.

Когато срещнах Слави на онзи купон, сякаш го разпознах. Стори ми се съвсем естествено като ме попита: „ти какви деца ще имаш?”. Отговорих му: „момче и момиче”. „И моите ще са такива”, беше неговото заключение.
Сега, като го пиша, ми звучи леко налудничаво, но тогава ми се стори съвсем нормално. Е, момичето е факт, надявам се скоро и момчето да се появи.

Най-хубавото в любовта е, че укрепва с годините и става все по-могъща и значима. Благодаря, че я имам в живота си и я каня да остане. Пожелавам на всички да намерят своята.’

Елена Димитрова-Ангелова, консултант по пътя към бебето и създател на mechtazabebe.com/

Каква е твоята любовна история?

Искаш ли да ни я разкажеш?

Или да я създадеш?

Свържи се с нас! 

Прочети още