Елена и Пламен

Елена и Пламен

Елена и Пламен се запознават в университета, от един поток са и живеят в един и същи блок в Студентски град. Вече 12 години са заедно.

‘През студентските години имах няколко неуспешни връзки. По това време, освен приятелките, имах и приятел в лицето на Пламен, с когото споделях всички разочарования. Можех да му кажа всичко, но гледах на него само като на приятел. До момента, в който не си хвана гадже . Тогава се появи ревност от моя страна и си дадох сметка, че го искам за себе си. 

Три години след като станахме двойка, той ми предложи брак, а година по-късно официално станахме семейство.

Избрах да споделя живота си с Пламен, защото е най-умния, отговорния, организиран, честен и последователен човек, когото познавам. И най-мъдрият също. Избрах го, защото вярва в мен, повече отколкото аз вярвам в себе си; защото винаги ме е разбирал; защото ме кара да израствам постоянно. Той ме научи, че мога сама да се справя с всичко и да не завися от никого. Доста пъти ме е оставял да се “мъча” с дадена ситуация. Тогава ми е било трудно, но в крайна сметка съм била доволна от себе си. 

Благодарна съм за спокойните отношения, които сме изградили. В началото, докато се напасвахме, имахме доста кавги, но пък изчистихме всичко и сега се радваме на спокойни и хармонични отношения.

Имаме три деца. Пламен е човек, който знае какво иска. Още от начало ми каза, че иска три деца. След като се съгласих на три, Пламен започна да се шегува, че иска поне три. Така като се замисля не бих казала, че децата промениха отношенията между нас. 

Най-големите предизвикателства бяха в началото, когато се напасвахме. От тогава е безоблачно. И вече се разбираме без думи. Предусещаме какво иска другият. 

Изразяваме любовта си един към друг като се грижим един за друг, всеки по своя си начин. Аз го посрещам с вкусна вечеря. Той пък не е по дребните жестове, а по по-големите. Като например да подсигури пари за образованието на децата ни.

Необвързаните, които искат да създадат семейство, бих посъветвала да не превръщат търсенето на партньор във фикс идея. 

А на обвързаните бих казала ‘Давайте, без да очаквате нищо в замяна.’ 

За мен любовта е енергия, усещане, споделяне.’ 
Елена Кънчева

Каква е твоята любовна история?

Искаш ли да ни я разкажеш?

Или да я създадеш?

Свържи се с нас! 

Прочети още