Ани и Емил

Ани и Емил

Ани и Емил се запознават в Английската гимназия в Русе и вече 37 години са заедно. 

‘Станахме двойка в 8-ми клас и 4 години по-късно, когато се дипломирахме, сключихме брак. На абитуриентския ни бал обявихме годежа.

В началото просто имаше силно привличане между нас. Бяхме от двойките-легенди в училище, бяхме неразделни, всяка свободна минута, междучасията прекарвахме заедно. Бяхме на 19 и не правехме планове за бъдещето. Просто искахме да бъдем заедно и много се обичахме. Емил беше много упорит (и сега е), непрекъснато ме преследваше и искаше да се виждаме. Чувствах се много харесвана и обичана. И до днес се възхищавам на настойчивостта, с която преследва желанията и мечтите си, и успява да ги реализира. Това може би е един от най-ценните уроци, които научих от него, също и да допусна удоволствието в живота си.

Благодарна съм за хиляди неща! За това, че и до днес се чувствам харесвана и обичана; че винаги и във всичко ме подкрепя, мотивира и стимулира, когато съм изпълнена със съмнения и нерешителност; винаги е бил на моя страна и е вярвал в мен, дори когато аз не вярвах в себе си; че направи усилия да промени себе си, както и аз, за да развием и запазим връзката си. Всъщност нашата връзка е в основата на моето личностно развитие и израстване, което от своя страна доведе до развитие и трансформация и на връзката ни.

Преди 2 години и половина реших, че не желая повече да работя професията си. Аз съм зъболекар, както и моят съпруг и нашата дъщеря. Имаме семейна клиника в Русе, където работим заедно. Но с годините аз забелязах, че въпреки че давах най-доброто от себе си на моите пациенти, колкото и красиви зъби да правех, колкото и щастливи пациентите да напускаха клиниката, нищо не караше сърцето ми да пее. Наблюдавах удовлетворението и радостта, които моят съпруг и дъщеря ми изпитваха след работа и все повече усещах, че това не е моето призвание. 

След поредица семинари, търсения, книги и срещата ми с филма “Гладни за промяна” –“Hungry for change”, разбрах, че искам да помагам на хората да върнат и запазят здравето си, да се освободят от дългогодишни болки в тялото си, но не с лекарства, а с промени в начина си на хранене, на мислене и на живот, и отново да се чувстват пълни с енергия. Когато заявих това на съпруга си, той ми каза ‘Постъпи както решиш, че е добре за теб. За мен е важно ти да си щастлива. Аз ще те подкрепя, каквото и да решиш’. Ето в този момент си помислих, че съм благословена да имам този човек до себе си. Така се роди моята практика на Health Coach “Здраве с Ани”. 

Имаме 2 деца – дъщеря и син. При нас децата дойдоха непланирани, но и двамата споделяме мнението, че децата са благословия и учители, и сами избират в кое семейство да дойдат и кога. И колкото и много радост и удовлетворение да носят на родителите си, толкова и напрежение създават между партньорите. Имаше период в младостта ни, когато единственият източник на спорове бяха децата и нещата около тях. Но сега знам, че това са уроците, които трябва да научим като родители и хора. 

Гордея се, че като родители не сме упражнявали натиск над децата си какво да учат и какви да станат като професия. Макар фактът, че дъщеря ни също е зъболекар, да поражда съмнения в обратното, това си беше изцяло неин избор, както и това, че синът ни е професионален футболист.

Нашата тайна за справяне с всичко се нарича ЛЮБОВ. 

За наш късмет и двамата усещаме любовта по еднакъв начин. И двамата обичаме докосванията, милите думи и малките жестове на грижа и подкрепа. Много се докосваме, прегръщаме и целуваме – сутрин задължително, вечер след работа и при всяка среща, обичаме да споделяме за деня си, за книгите, които четем, фразите, които са ни впечатлили или които мислим, че се отнасят до партньора и неговите търсения, изпращаме си мили, смешни емотикони, просто като знак, че в този момент мислим за другия. Където и да се намираме отделно един от друг, винаги си пращаме sms с “Лека нощ” и “Добро утро”. 

На хората, които мечтаят да създадат семейство, искам да кажа ‘Ако искаш да привлечеш идеалния партньор, ти самият трябва да станеш идеалния партньор. Привличаме към нас такива партньори, каквито сме ние самите и в каквото вярваме. Така, че огледайте се и ако попадате на едни и същи партньори, които не ви допадат, поработете върху себе си. Това е единственото нещо, което можете да направите, за да промените резултата. И пак по обкръжението ще познаете дали работите успешно.’

На хората, които вече са открили своя партньор в живота, искам да кажа ‘Слушайте сърцето си, не ума си, не егото, сърцето знае истината, то знае кое е най-добре за нас – никой друг! И ако сърцето иска да запази връзката, ако все още трепка при мисълта за другия, направете каквото е нужно – простете, извинете се, променете се и запазете любовта. Малките жестове, малките доказателства за любов, които правим всеки ден, са много важни за поддържане на огъня.’

Ани Димитрова, Health Coach, www.zdravesani.com 

Каква е твоята любовна история?

Искаш ли да ни я разкажеш?

Или да я създадеш?

Свържи се с нас! 

Прочети още