На кого си ядосана

На кого си ядосана

Работя предимно с необвързани жени, които искат да създадат семейство. Повечето от тях са имали връзки в миналото, които са били неудовлетворяващи, и като си спомнят за тях, изпитват смесица от неприятни емоции като болка, гняв, тъга и разочарование.
Незнаейки как да се справят с тези емоции, те ги насочват към мъжете. И то не само към мъжете, с които са били във връзка, а към всички мъже.

Направили са си генерални изводи като ‘Мъжете изневеряват, на мъжете не може да се има доверие’ и т.н. и се държат резервирано или агресивно с нищо неподозоращите мъже, с които общуват. Несъзнателно или съзнателно ги наказват, заради онези от миналото, които са им причинили болка.

Разбира се, това не се отнася само за жените. Мъжете правят същото с жените.

Звучи ли ти познато?

На мен ми е до болка познато, защото и аз бях една от тези жени, които си го ‘изкарват’ на мъжете.

Докато един ден не осъзнах, че целия този потиснат гняв всъщност изпитвам към себе си. Бях си ядосана, защото съм избирала неподходящи мъже за връзка. Бях си ядосана, защото съм позволявала да се отнасят зле с мен. Бях си ядосана, защото съм си затваряла очите и съм се самозаблуждавала за толкова много неща…

Днес се чувствам благодарна за тези осъзнавания и за това, че успях да поема отговорност и да си простя за всички избори, с които съм си причинила болка.
И в резултат на целия този процес на трансформация, който ми отне години (и много семинари, книги, терапия и коучинг), вече не съм ядосана на мъжете, нито на себе си. И това ми позволява да правя по-мъдри избори, да се грижа по-добре за себе си и съответно да се доверявам на решенията, които взимам, и на мъжете, които заслужават доверие.

Готова ли си да поемеш отговорнсот за изборите си и да спреш да обвиняваш мъжете, родителите си, правителството и световната конспирация за твоите страдания?

Искаш ли да поговорим как мога да ти помогна в този процес?

Запази си час за опознавателен видео разговор на: https://booksessionwithevakuleva.as.me/
❤
Ева