Създай успешна връзка в 5 стъпки

Създай успешна връзка в 5 стъпки

Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме няколко съвета на Ева Кулева, които ще ви помогнат да намерите вашата любов и да създадете успешна връзка.

Излизаш на срещи и все попадаш на неподходящи партньори? Вярваш, че си готов/а за пълноценна връзка, но все не се получава? Освен ако не си от щастливците, които са се оженили за ученическата си любов, или от някои други, родени под щастлива звезда, ти се налага да полагаш целенасочени усилия, за да създадеш щастливо семейство.

Създаването на успешна връзка е като създаването на успешен бизнес – нужна е подготовка, ясна визия, работеща стратегия и постоянни ефективни действия.

Предлагам ти 5 стъпки, с които да свериш часовника си:

1. Подготвяш се за пълноценна връзка – създаваш пълноценна връзка със себе си.

2. Създаваш ясна визия на връзката, която искаш, и профил на желания от теб партньор – написани черно на бяло, не само в главата ти;

3. Създаваш стратегия за онлайн и офлайн запознанства, съобразена с профила на желания партньор – комбинираш запознанствата на живо със запознанства в интернет;

4. Следваш ясни критерии за пресяване на кандидатите – написваш задължителни изисквания и deal-breaker-и;

5. Излизаш на срещи и усъвършенстваш стратегията, докато избереш партньор за ексклузивна връзка.

Първата стъпка е най-важна и отнема най-много време и усилия. Всъщност работим върху връзката със себе си цял живот. А тя е най-важна, защото каквато е връзката със самите нас, такава е и връзката със света около нас.

За да сме готови за пълноценна връзка, е необходимо да имаме поне елементарни умения за управление на времето и емоциите си, да сме финансово самостоятелни и да си отделим достатъчно време за срещи. Разбира се, преустановяването на отношения с предишни партньори (освен ако има общи деца) е задължително условие за успех.

За да създадеш ясна визия за връзката, която искаш, си представи, че вече си част от тази връзка и я опиши в подробности. След това опиши партньора, който ти е необходим, за да създадете тези отношения заедно.

В описанието включи както физически характеристики, така и личностни качества, интереси, ценности, начин на живот и т. н. Фокусирай се върху най-важните критерии. Опиши и какво би провалило връзката, за да знаеш какво да избягваш на всяка цена.

Стратегията ти за запознанства е добре да включва заговаряне на симпатични хора на публични места, приятели на приятели, клубове по интереси, както и 1-2 сайта за запознанства или мобилни приложения.

За да се притесняваш по-малко и да се държиш по-естествено на срещи, се фокусирай върху събеседника си, а не върху себе си. Води лек и забавен разговор. Избягвай теми като предишни връзки и политика. Наблюдавай внимателно какво привлича вниманието ти и проверявай дали кандидата отговаря на задължителните ти изисквания и дали не е налице някой deal-breaker. Задавай директни въпрси, вместо да правиш предположения.

След всяка среща преразглеждай профила на партньора, който търсиш, и стратегията си. Всичко това е чудесно, звучи логично и лесно изпълнимо, нали? На мен поне така ми звучи. Какво обаче се случва на практика… Започваме с голям ентусиазъм (или с леко недоверие), следваме стъпките.

След няколко неуспешни срещи, се обезкуражаваме, губим фокус и мотивация и зарязваме стратегията. Или се появяват „неотложни“ проекти, които изяждат времето ни за срещи. Или избираме да се влюбим в някой неподходящ партньор, защото се уморяваме да бъдем сами. Ето тук идва на помощ твоя коуч.

Работата му е да те окуражава, да те сритва леко отзад и да не ти позволява да се откажеш. Помага ти да стоиш фокусиран върху целта, да си припомняш защо е важно за теб да създадеш успешна връзка и да продължаваш уверено напред, докато я постигнеш.

Коучът ти помага, разбира се, и при създаването на профила на желания партньор и стратегията за запознанства. Играе го малко и адвокат на дявола, за да те провокира да осъзнаеш какво е наистина важно за теб. Лично за теб, не за майка ти и баща ти, и не за обществото.

Коучът ти дава още техники и инструменти, за да се справяш с емоциите си. Защото като те обземе паника, или гняв, или те хване шубето, цялата стратегия отива на кино. Коучът ти помага и да организираш времето си добре, за да си спокоен и усмихнат на среща, а не да седиш на тръни и да мислиш кой пожар да гасиш по-напред.

Ако имаш нужда, коучът може да ти помогне и с по-нестандартни идеи за срещи, както и да си направиш онлайн профил-трепач. С две думи, коучът е твоя човек. Върви до теб, надъхва те, държи ти ръката, понякога се превръща и в най-добрия ти приятел.

Още ли чакаш съдбата да те срещне с любовта на живота ти?

Покажи й, че имаш сериозни намерения, започни да гледаш епизоди от видео блога ми „Радикални връзки“ още днес!

Какво те мъчи в любовта?
Искаш ли да поговорим?

Запази си час за безплатен опознавателен разговор