Защо нямам мъж и деца

Защо нямам мъж и деца

Често се срещам с необвързани жени и те ми споделят своите любовни предизвикателства. Повечето твърдят, че искат семейство и си мислят, че са готови да създадат семейство, но след като ги слушам внимателно известно време, разбирам, че повече ги е страх, отколкото го искат.

Ето един пример. Наскоро вечерях с необвързана дама на 47 години, която ми сподели, че живее с майка си. Причината, твърди тя, е, че майка й живее в центъра, а нейния апартамент е извън центъра, и понеже тя много иска да живее в центъра, отдава апартамента си под наем и живее с майка си.

Продължавам да слушам внимателно и разбирам, че тя активно излиза на срещи – почти всеки ден е на среща с различен мъж. И я питам защо не е във връзка тогава, какво им е на всички тези мъже. Тя ми отговаря, че не харесва мъже без коса, или с корем, или такива, които живеят в краен квартал. Като цяло много рядко се случвало да хареса някой мъж и когато хареса някой, започва да го преследва.
След това сподели, че се среща по-продължително време с няколко мъже. С двама от тях прави секс, защото е много сексуална (Луната й е в Скорпион все пак), а третия е много влюбен в нея и тя не знае как да му каже, че няма да се получи нищо между тях.

И тази дама се чуди как така, въпреки че е образована и добре изглеждаща жена, няма съпруг и деца.

Аз не се чудя, вижда ми се очевидно какви са причините.

За протокола да кажа, че поисках нейното съгласие да споделя анонимно тази информация, с цел да й бъда полезна, както и на много други жени в подобно положение.

Необходимо условие за съзряването ни като възрастен индивид и за подготовката ни за създаване на собствено семейство е отделянето ни от родителското семейство. Физическо и емоционално отделяне. От отношения на родител с дете, е нужно да трансформираме отношениета си с нашите родители към отношения на възрастен с възрастен. И докато живеем с родителите си или с единия родител, или докато се грижим за родителите си, все едно са наши деца, а ние сме техни родители, ние не сме готови за пълноценна връзка. Дори и да не живеем с родителите си и да не се грижим за тях, ако се чуваме по телефона с тях всеки ден, това също е признак за нездравословни взаимоотношения.

По отношение на мъжете е важно да правим разлика между обстоятелства и качества. И да се фокусираме върху важните качества, които правят един мъж добър партньор, добър баща, добър любовник и добър приятел. Защото обстоятелствата се променят лесно, а качествата – значително по–трудно. И когато избираме мъж, е добре да наблюдаваме дали той е отговорен, дали е честен, дали спазва обещанията си, дали ни слуша внимателно, дали се интересува как се чувстваме, дали иска семейство и деца, ако ние ги искаме, и т.н.

Също така, ако наистина искаме дългосрочна връзка, е необходимо да бъдем на разположение за нея и да се научим да се чувстваме добре сами. Докато поддържаме отношения с неподходящи мъже, защото ни е страх да останем сами, защото не се чувстваме добре в собствената си компания, защото сме пристрастени към секса или към вниманието на мъжете, ние не сме готови за пълноценна връзка.

И не на последно място по важност, една жена, която знае стойността си, не преследва мъжете.

Така че, ако тази дама ми беше клиентка, щях да й препоръчам и да й помогна да преустанови всички безперспекривни отношения и да не започва нови такива, като се научи да избира мъжете според техните качества, като ги остави те да я ухажват и като изчаква със секса, докато ги опознае и се увери, че има потенциал за дългосрочни отношения.
Щях също така да й препоръчам да се изнесе от жилището на майка си.

Тук ми се струва важно да споделя, че аз самата живях с майка си по-дълго отколкото беше необходимо и здравословно и за двете ни. И аз избирах мъжете основно според това дали имаме общи интереси и дали ми харесват на външен вид. И започвах и поддържах безперспективни връзки дълги години. Затова знам и от личен опит, че това не е вярната посока.

Истината е, че дълбоко в себе си всички знаем кои са нещата, които е по-добре да спрем да правим и въпреки това продължаваме да ги правим. Намираме си оправдания, търсим причините извън себе си и си мислим, че нещо е по-силно от нас…

Кои са нещата, които знаеш, че е по-добре за теб да спреш да правиш или да започнеш да правиш?
Как се саботираш?

Готова ли си да се свържеш със своята вътрешна сила, да повярваш истински, че заслужаваш и можеш да бъдеш щастлива в любовта, и да направиш нужните промени?

Аз съм готова да ти помогна.
Запази си час за опознавателен видео разговор с мен и ще разберем как мога да ти бъда полезна: https://booksessionwithevakuleva.as.me/
♥
Ева